speka-zahrozhuie-vrozhaiu-rysu-ta-bavovny-v-kytai

Спека загрожує врожаю рису та бавовни в Китаї

 • 18438 переглядiв

Метеорологічне бюро Китаю попередило в четвер, що тривала прогнозована спека у східних, центральних і південних регіонах країни в липні, може завдати шкоди виробництву рису і бавовни, пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Китайське метеорологічне управління (CMA) заявило, що очікує, що температура в більшості районів Китаю буде відносно високою протягом наступних кількох місяців, що сигналізує про друге поспіль літо з екстремальною спекою.

"Необхідно вжити заходів проти ризику зниження врожайності бавовни, раннього та пізнього рису, викликаного високою температурою та спекою", - заявив на брифінгу заступник директора CMA Цзя Сяолун.

Очікується, що літні температури в регіонах, включаючи Чжецзян, Цзянсі, Хунань, Фуцзянь, Гуандун, Гуансі, Ганьсу і Нінся, будуть на 1–2 градуси Цельсія вище за норму, повідомляє CMA.

Метеорологічне бюро попередило, що Китай стикається з більш спекотними та тривалими хвилями тепла, а також з більш частими та непередбачуваними зливами внаслідок зміни клімату.

Рекордні температури минулого місяця вже завдали шкоди ключовим провінціям-виробникам зерна на північному заході та сході, змусивши фермерів, що займаються кукурудзою, відкласти посів, тоді як зливи в інших регіонах затопили поля сої та рису.

У своїй щорічній кліматичній "Синій книзі" CMA попередило, що максимальні температури по всій країні можуть підвищитися на 1,7–2,8 градуси за Цельсієм протягом 30 років, при цьому схід Китаю та північно-західний регіон Сіньцзяна постраждають від кліматичних змін найбільше.

Метеорологічне бюро також повідомило, що в липні два тайфуни можуть обрушитися на материковий Китай. Очікується, що тайфуни рухатимуться в західному або північно-західному напрямку, повідомила влада.

Доповнення

Екстремальні погодні умови завдають шкоди вирощуванню сільськогосподарських культур у всьому світі, на тлі того, як вплив зміни клімату посилюється: на величезних ділянках сільськогосподарських угідь, у тому числі у Китаї, Індії та США спостерігається надзвичайно спекотна погода та кількість опадів нижче за норму, що скорочує світові поставки та призводить до зростання цін, пише видання.

Популярні

Новини по темі

Спека загрожує врожаю рису та бавовни в Китаї

 • 18438 переглядiв