ukenru
slovachchina-pripinit-zastosuvannya-rosiyskoyi-vaktsini-sputnik-v

Словаччина припинить застосування російської вакцини Sputnik V

 • 22142 переглядiв

КИЇВ. 31 серпня. УНН. Сьогодні Словаччина припиняє використання російської вакцини проти коронавірусу Sputnik V. Про це повідомляє УНН за даними агентства ТАСС.

Деталі

У Словаччині почали застосовувати Sputnik V 7 червня. Робити щеплення цією вакциною захотіло понад 15 тис. жителів республіки, зокрема віцепрем'єр і міністр фінансів Ігор Матович.

Купівля незареєстрованої в Євросоюзі вакцини спричинила урядову кризу в країніі призвела до відставки Матовича з поста прем'єра.

Словаччина отримала від Росії 200 тис. доз вакцини, але використала лише 40 тис.  

Нагадаємо

Міністерство охорони здоров’я Словаччини, після одержання 1 березня першої партії російської вакцини проти коронавірусу Sputnik V, заявило про відмову закуповувати нові партії. Згодом МОЗ республіки надало дозвіл на застосування російського препарату.

Додамо

Навесні цього року єврокомісар з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон заявив, що Євросоюз не потребує російської вакцини проти коронавірусу Sputnik V.

Вакцину Sputnik Light, розроблену на основі вакцини Sputnik V, не погодили для використання Європейське агентство з лікарняних виробів (ЕМА) та Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ).

Українські Національні Новини

Новини Світу