ukenru
shukav-pozytsii-zsu-na-dnipropetrovshchyni-ahenta-fsb-rf-zasudyly-do-15-rokiv-za-gratamy

Шукав позиції ЗСУ на Дніпропетровщині: агента фсб рф засудили до 15 років за ґратами

 • 26446 переглядiв

Агента ФСБ росії, який стежив за артилерійськими позиціями Збройних сил України в Дніпропетровській області, засуджено до 15 років позбавлення волі за державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану.

Агент російської фсб, який слідкував за позиціями артилерії ЗСУ, отримав 15 років за ґратами. Про це повідомляє пресслужба СБУ, пише УНН.

Деталі 

Контррозвідники СБУ затримали зловмисника у жовтні 2022 року під час контрдиверсійних заходів у Дніпропетровській області.

Зловмисник намагався виявити можливі бойові позиції артилерії ЗСУ на прифронтовій території області.

Правоохоронці затримали хакера, який готував кібератаки на урядові сайти та наводив ворожі ракети на Харків25.01.24, 10:42 • [views_0]

На підставі зібраних слідчими Служби безпеки доказів суд визнав зловмисника винним за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) та призначив йому 15 років тюрми з конфіскацією майна

- резюмували у відомстві. 

Доповнення

Слідчі з'ясували, що насамперед зрадника цікавили місця базування реактивних артсистем HIMARS та високоточних гаубиць М777.

Окрім того, російський агент фіксував наслідки повітряних атак агресора по енергооб’єктах у південній частині регіону.

Інформацію про ворожі "прильоти" фігурант відправляв окупантам для підготовки нових та коригування повторних ракетно-дронових ударів.

Нагадаємо

Суд засудив до 15 років тюремного ув'язнення для представника ворожої агентурної мережі, який навів російські ракети "С-300" на багатоповерхівку у Запоріжжі 18 жовтня 2023 року.