ukenru
shpiguvav-za-pidrozdilami-zsu-sbu-ta-prikordonnikiv-u-chernivtsyakh-zatrimali-agenta-rf

Шпигував за підрозділами ЗСУ, СБУ та прикордонників: у Чернівцях затримали агента рф

 • 643535 переглядiв

КИЇВ. 19 травня. УНН. Служба безпеки України повідомила про затримання у ході багатоетапної спецоперації ще одного російського агента головного управління генерального штабу зс рф. Зловмисник збирав для окупантів розвіддані про місця розташування Сил оборони та об’єктів критичної інфраструктури у східних і західних регіонах України, йому повідомили підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану, передає УНН.

Деталі

Зазначається, що росіян цікавили локації підрозділів СБУ і Держприкордонслужби, а також точні координати ключових мостів та електропідстанцій у Харківській області та на Буковині. Співробітники СБУ затримали агента рф у Чернівцях, коли він робив фото військового об’єкта.

За даними слідства, зловмисником виявився місцевий житель, який у 2021 році переїхав до Харкова і працював техніком з налаштування інтернету. Після початку повномасштабного вторгнення він почав активно поширювати прокремлівські наративи на власній сторінці у забороненій соцмережі "Одноклассники", повідомили правоохоронці.

У лютому 2023 року на чоловіка дистанційно вийшов кадровий співробітник ГРУ, який запропонував негласну співпрацю на користь країни-агресора. Повідомляється, що перебуваючи у Харкові, агент виконував вказівки свого російського "куратора" щодо збору даних про дислокацію блокпостів та фортифікаційних споруд у місті. Крім того, додають у СБУ, він передавав окупантам геолокації місцевих енергооб’єктів.

Цитата

"Невдовзі фігурант отримав нове завдання – повернутись до Чернівців під виглядом відвідування родичів. Хоча насправді метою "поїздки" було шпигування за обласним управлінням СБУ, прикордонним загоном та місцевим військкоматом. Також у центрі уваги зловмисника були транспортні мости регіону – їхні координати і система охорони", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо

СБУ повідомило про підозру священнослужителю УПЦ МП, який публічно виправдовував збройну агресію рф, воєнні злочини та агітував за підтримку ворожої армії під час окупації Харківської області.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП