shkola-oflain-yakykh-zmin-ochikuvaty-u-2025-2026-navchalnomu-rotsi

Школа офлайн: яких змін очікувати у 2025-2026 навчальному році

 • 13933 переглядiв

Міністерство освіти і науки затвердило низку змін до комплексної політики "Школа офлайн" і розповіло, яких змін очікувати у 2025-2026 навчальному році, пише УНН.

Деталі

Зокрема, вони стосуються організації дистанційного навчання, індивідуального педагогічного патронажу та навчання за місцем перебування.

Серед ключових нововведень з 1 вересня 2025 року:

Організація дистанційних класів

Мінімальна кількість учнів у дистанційному класі становитиме 20 осіб. Діти, які навчаються за сімейною або екстернатною формами, не враховують в цю кількість.

Дистанційна освіта для дітей за кордоном

Діти за кордоном, які ходять у місцеві школи, вивчатимуть в українських школах тільки предмети з українознавчим компонентом. Тобто не буде подвійного навантаження, коли дитина навчається за повною програмою і в українській, і в закордонній школі. Оцінки із закордонних шкіл перезараховуватимуть.

Навчання за місцем перебування дитини

Діти, які переїхали внаслідок російської агресії, будуть навчатись очно у школах за місцем свого фактичного перебування. Покрокова інструкція, як батьки можуть перевести дитину в школу за місцем проживання тут.

Навчання дітей на ТОТ

Якщо дистанційні класи з учнями, які на ТОТ продовжують працювати відповідно до оновлених правил, то учні продовжуватимуть навчання у своїх класах. Також запроваджується педагогічний патронаж, тобто індивідуальна форма освіти. Він передбачає, що за кожним учнем закріплюється вчитель, який зможе разом з дитиною сформувати розклад та траєкторію навчання відповідно до її потреб.

МОН про скасування золотих і срібних медалей у школах: ведеться обговорення 30.09.24, 09:29

Популярні

Новини по темі

Школа офлайн: яких змін очікувати у 2025-2026 навчальному році

 • 13933 переглядiв

Глава МАГАТЕ відвідає сьогодні білорусь

 • 10250 переглядiв

На засніженій горі Піп Іван у Карпатах тримається мороз

 • 9866 переглядiв

Понад 600 людей зникли безвісти через ураган "Хелен" у США

 • 10195 переглядiв