shakhray-oshukav-matir-zagiblogo-viyskovogo-na-mayzhe-7-mln-grn-ofis-genprokurora

Шахрай ошукав матір загиблого військового на майже 7 млн грн - Офіс Генпрокурора

 • 273456 переглядiв

КИЇВ. 17 жовтня. УНН. Правоохоронці повідомили про підозру чоловіку, який з листопада 2022 року по квітень 2023 року ошукав матір загиблого військовослужбовця на майже 7 млн грн. Його взяли під варту з можливістю внесення застави обсягом 13,2 млн грн. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора, пише УНН.

Деталі

За даними слідства, до незаконної оборудки підозрюваний залучив жителів кількох областей. Злодії телефонували потерпілій з пропозиціями вкласти грошові кошти нібито в іноземну інвестиційну компанію. З часом жінці обіцяли отримання відсотка від вкладу, що є вигіднішим, аніж пропозиції в банках України.

"Пів року жінка систематично перебувала на зв’язку з шахраями та частинами вносила гроші нібито на відкритий для неї рахунок в компанії. Вона передавала готівку довіреній особі підозрюваного на території Ужгородського району або переказувала кошти на банківські картки", - ідеться у повідомлені.

Те, що її ошукали, потерпіла зрозуміла тільки після того, як намагалася вивести свої вкладення та додатково сплатила для цього «страховий відсоток», але грошей так і не отримала. Після цього вона повідомила про злочин правоохоронцям.

З листопада 2022 року по квітень 2023 року підозрюваний, як повідомляється, ошукав матір військовослужбовця на майже 7 млн грн. Загальна сума, якою незаконно заволоділи шахраї, особи яких встановлюють, становила 7,5 млн грн. Це - кошти, які жінка отримала як грошову допомогу від держави після загибелі сина на війні. Сама потерпіла є уродженкою Донеччини, але через війну переїхала до Ужгорода.

Правоохоронці затримали підозрюваного на Київщині. За процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури жителю Київської області повідомлено про підозру у шахрайстві, вчиненому групою осіб в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 190 КК України). Наразі йому обрано запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внести 13,2 млн грн застави.

Наразі правоохоронцями встановлюються інші особи, причетні до шахрайських дій. У межах кримінального провадження було проведено вже близько пів сотні обшуків в різних регіонах України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ викрила 12 шахраїв, які налагодили схему продажу автівок на фронт

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні виявлено 10 випадків підвиду штаму COVID-19 "Еріс"

     • 801956 переглядiв

    Жителі повідомили про удари на півдні Гази - AP

     • 302291 переглядiв