ukenru
seym-litvi-ogolosiv-referendum-schodo-podviynogo-gromadyanstva

Сейм Литви оголосив референдум щодо подвійного громадянства

 • 8958 переглядiв

КИЇВ. 18 жовтня. УНН. У четвер парламент Литви вирішив, що референдум про розширення інституту подвійного громадянства відбудеться в травні наступного року одночасно з президентськими виборами. Про це повідомляє УНН з посиланням на Delfi.

За таку постанову сейму проголосували 66 депутатів, четверо утрималися.

Постанова прийнята голосами правлячих, оскільки раніше зал сейму покинули представники опозиції в знак протесту проти процедурних порушень при прийнятті поправок до закону, пов'язаних з фінансуванням оборони і нових парламентських партій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Клімкін: немає підстав звинувачувати угорців з подвійним громадянством в сепаратизмі

Згідно з прийнятою постановою, на обов'язковому референдумі відбудеться голосування по зміні наступного тексту 12 статті Конституції: "Громадянство Литовської Республіки набувається за народженням і на інших підставах, передбачених конституційним законом. Громадянин Литовської Республіки за походженням, який набув громадянство держави, відповідного критеріям обраної Литвою європейської та трансатлантичної інтеграції, що не втрачає громадянства Литовської Республіки. В інших випадках громадянин Литовської Республіки не може бути одночасно і громадянином іншої держави, за винятком передбачених конституційним законом випадків. Порядок придбання і позбавлення громадянства встановлює конституційний закон".

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Павло Клімкін запевнив, що депортувати угорців з другим громадянством ніхто не буде.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Клімкін висловився за законодавством про подвійне громадянство

Українські Національні Новини

Новини Світу