servisi-dlya-bezrobitnikh-vidteper-na-portali-diya

Сервіси для безробітних відтепер на порталі "Дія"

 • 12225 переглядiв

КИЇВ. 27 квітня. УНН. На онлайн-порталі державних послуг "Дія" з’явилась нова електронна послуга з реєстрації та оформлення виплат допомоги по безробіттю. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу Державного центру зайнятості.

"Відтепер на онлайн-порталі державних послуг "Дія" з’явилась нова електронна послуга з реєстрації та оформлення виплат допомоги по безробіттю. Відповідне рішення ухвалено Урядом 24 квітня через постанову "Про реалізацію експериментального проекту щодо реєстрації, перереєстрації безробітних та призначення виплати допомоги по безробіттю в електронній формі", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що для отримання послуги необхідно лише 3 кроки:

1. Авторизуватись у кабінеті користувача на порталі "Дія" за допомогою електронного підпису, електронної системи ідентифікації Bank ID чи Mobile ID;

2. Заповнити лише одну онлайн-анкету, питання якої визначатимуть перелік документів (паспорт, документи про освіту, трудова книжка тощо);

3. Отримати підтвердження на електронну пошту або на телефон про надання статусу безробітного та виплати допомоги із безробіття/або сповіщення про необхідність доопрацювання/або аргументована відмова.

"На період карантину статус та призначення допомоги по безробіттю присвоюється першого ж дня після подання такої заяви. Після завершення карантину буде змінено час розгляду заяви, а також з’явиться функціонал для прямої комунікації менеджера Служби зайнятості та користувача щодо пошуку роботи", - зазначається в повідомленні.

Нагадаємо, уряд працює над створенням нових робочих місць, необхідних після завершення карантину.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Сервіси для безробітних відтепер на порталі "Дія"

     • 12225 переглядiв

    ДСНС: ліквідовано пожежу на межі Чорнобильської зони

     • 16109 переглядiв