sbu-z-ukrayini-khotili-nezakonno-vivezti-obladnannya-dlya-korabliv-vmf-rf

СБУ: з Україні хотіли незаконно вивезти обладнання для кораблів ВМФ РФ

 • 17331 переглядiв

КИЇВ. 26 березня. УНН. Українські товари військового призначення збиралися незаконно експортувати до РФ - агрегати для військово-морського флоту країни-агресора хотіли вивезти під виглядом цивільної продукції. Про це повідомили у пресцентрі СБУ, передає УНН.

Деталі

"Встановлено, що кінцевим споживачем українських агрегатів були підприємства військово-промислового комплексу РФ, які виконували оборонні замовлення в інтересах військово-морського флоту країни-агресора. При цьому вказані товари поставлялися кінцевому замовнику як продукція виробництва російського підприємства у межах реалізації державної програми РФ з імпортозаміщення", - повідомили у СБУ.

Товар було затримано на митному посту "Запоріжжя". Експортувати його хотіли на підставі документів, які містили недостовірні відомості щодо його походження та кінцевої сфери використання.

Таким чином, недопущено порушення чинного законодавства у галузі державного експортного контролю під час експорту контрольованих товарів для військових потреб РФ.

Наразі у межах кримінального провадження, зареєстрованого за ст. 333 (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю) Кримінального кодексу України, проводяться відповідні слідчі дії.

Додамо

У грудні з України намагались вивезти запчастини до зенітно-ракетного комплексу.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    МОЗ визначив, кого передусім щеплюватимуть вакциною CoronaVac

     • 21516 переглядiв

    МЗС: для подорожей українцям відкрито вже 104 країни

     • 16092 переглядiв