sbu-vykryla-dvokh-kolaborantok-yaki-dopomahaly-rosiianam-z-provedenniam-vyboriv-na-okupovanykh-terytoriiakh

СБУ викрила двох колаборанток, які допомагали росіянам з проведенням виборів на окупованих територіях

 • 24899 переглядiв

Правоохоронці викрили ще двох колаборанток, які активно співпрацювали з військами рф на початку повномасштабної війни. Про це пише УНН з посиланням на СБУ.

Деталі

Одна з них - безробітна мешканка селища Лиманець на правобережжі Херсонщини, яка очолила місцеву окупаційну адміністрацію.

На цій "посаді" вона організувала розселення військових рф по будинках односельців, які виїхали з окупації. Окрім власного побуту рашисти облаштовували у цих приватних домоволодіннях склади з озброєнням та боєприпасами

Також колаборантка брала участь в організації псевдореферендуму рф на території захопленої громади. За її сприяння загарбники формували окупаційні "виборчкоми". А сама колаборантка закликала односельчан "проголосувати за приєднання" регіону до рф.

У Дніпрі затримали колаборанта, який під час окупації Луганщини ремонтував військову техніку рф 12.06.24, 13:22

Зараз вона перебуває під вартою. Її дії кваліфіковано за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Санкція статті передбачає покарання до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

- резюмували в СБУ.

Зараз вона перебуває під вартою. Її дії кваліфіковано за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Санкція статті передбачає покарання до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Інша фігурантка – працівниця поштового відділення у Харкові, яка до початку повномасштабної війни проживала у Куп’янську. Після захоплення райцентру вона влаштувалася до окупаційного "пенсійного фонду" і передавала росіянам персональні дані місцевих жителів.

В Одесі двоє чоловіків мали підпалювати авто українських військових на замовлення фсб, їх затримали - СБУ26.06.24, 13:31

Отриману інформацію окупанти планували використати для фальсифікації фейкових виборів, який готувалися провести на окупованих на той час територіях. Після звільнення Куп’янська зловмисниця втекла до Харкова, де сподівалася "загубитися" та уникнути правосуддя.

Співробітники СБУ встановили її місцезнаходження і повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність)

- підсумували правоохоронці. 

Нагадаємо

Служба безпеки України повідомила, що затримала провокаторів, які готували заворушення у Києві після Дня Конституції.

Популярні

Новини по темі

Ураган "Берил" обрушився на Мексику

 • 15598 переглядiв