sbu-v-odesi-zatrimali-rosiyskogo-shpiguna-yakiy-vlashtuvavsya-u-blagodiynu-organizatsiyu

СБУ: в Одесі затримали російського шпигуна, який влаштувався у благодійну організацію

 • 380085 переглядiв

КИЇВ. 13 жовтня. УНН. Служба безпеки України затримала інформатора головного управління генштабу зс рф, який влаштувався до міжнародної організації в Одесі, щоб шпигувати за Силами оборони на території регіону, повідомляє пресслужба відомства, передає УНН.

Деталі

Для маскування розвідувально-підривної діяльності, за даними СБУ, чоловік влаштувався водієм до благодійної організації. Діючи під прикриттям, одесит об’їжджав територію міста, де намагався виявити ключові укріпрайони та інші місця базування підрозділів ЗСУ, вказали у СБУ. Також ворога цікавили ймовірні маршрути переміщення українських військ у напрямку південного фронту, зазначили у спецслужбі.

Слідство встановило, що поплічником агресора виявився місцевий житель, який ще у 2014 році за вказівкою спецслужб рф проводив активну діяльність у проросійських організаціях. Але тоді, після провалу кремлівського проєкту «російської весни» на Одещині, куратори перевели свого поплічника у «режим очікування».

Після 24 лютого 2022 року на фігуранта, як повідомляється, дистанційно вийшов резидент агентурної мережі гру з території рф та «активував» інформатора для збору розвідувальних відомостей в обласному центрі.

З кураторами, як вказано, він контактував через месенджери, під час обшуку у нього вилучено зброю з боєприпасами та мобільний телефон із доказами його листування з агресором.

Наразі інформатору повідомлено про підозру за двома статтями: ч. 3 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) ККУ.

Чоловіку загрожує 12 років тюрми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прикидався рятувальником, щоб коригувати удари рф по Одесі: СБУ викрила російського агента

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    У Маріуполі пролунав гучний вибух - радник мера

     • 321543 переглядiв

    Голова МЗС Німеччини відправилася до Ізраїлю

     • 330958 переглядiв

    Країни G7 заблокували 280 млрд доларів активів рф

     • 357237 переглядiв