sbu-povidomila-pro-pidozru-ideologu-russkogo-mira-oleksandru-duginu

СБУ повідомила про підозру ідеологу "русского мира" олександру дугіну

 • 608002 переглядiв

КИЇВ. 14 червня. УНН. Служба безпеки України склала письмове повідомлення про підозру ідеологу «русского міра», громадянину рф, олександру дугіну. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу СБУ.

Деталі

"Служба безпеки зібрала доказову базу на очільника прокремлівської міжнародної організації «євразійський рух» олександра дугіна. Фігурант є одним з ключових ідеологів агресивної політики рф і геноциду українського народу. У своїх численних виступах, друкованих виданнях і публікаціях він вже більше 10 років заперечує існування України як суверенної держави і закликає до її збройного захоплення російськими військами", - йдеться у повідомленні відомства.

За даними СБУ, на початку повномасштабного вторгнення рф дугін одним з перших публічно підтримав окупантів та виправдовував їхні воєнні злочини проти України. Також відкрито пропагував ідеї масового фізичного знищення українців і цивільної інфраструктури.

Ініційовані СБУ експертизи підтвердили факти злочинної діяльності дугіна.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:
▪️ ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
▪️ ч. 2. ст. 442 (геноцид).

У СБУ зазначили, що зараз дугін переховується на території росії. Слідчі проводить комплексні заходи для його притягнення до відповідальності за злочини проти України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Забезпечував перекидання російських військ: СБУ повідомила про підозру топчиновнику рф

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі