ukenru
sbu-posadovtsi-pidrozdilu-natsakademiyi-agrarnikh-nauk-privlasnili-ponad-2-mln-grn

СБУ: посадовці підрозділу Нацакадемії аграрних наук привласнили понад 2 млн грн

 • 12866 переглядiв

КИЇВ. 27 грудня. УНН. На Полтавщині керівництво структурного підрозділу Національної академії аграрних наук викрили на махінаціях із зерновими на понад 2 млн грн. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресцентр СБУ.

"На Полтавщині керівництво структурного підрозділу Національної академії аграрних наук організувало механізм незаконного збагачення під час використання цінних земель держустанови", - йдеться в повідомленні.

Так, для здійснення оборудки чиновники Академії вступили у змову із фірмою-орендатором. Спільники штучно занизили показники урожайності на землях Академії, а зібране збіжжя вивезли до приватних елеваторів. Різницю між реальними цифрами та задекларованими змовники привласнили, відзначили у спецслужбі.

"Корупційну схему викрила СБУ. Під час обшуків у комерсантів виявили документацію зі справжніми показниками зібраних зернових та чорнову бухгалтерію. Також вилучено 2,3 мільйона гривень, привласнених учасниками оборудки. Наразі на необліковані кошти накладено арешт", - зазначається в повідомленні.

Також, відкрито кримінальне провадження за фактом привласнення через зловживання службовим становищем.

"За корупційні схеми зловмисникам загрожує до 8 років позбавлення волі", - додається в повідомленні.

Нагадаємо, до Вищого антикорупційного суду скеровано справу щодо незаконного заволодіння особливо цінними землями Національної академії аграрних наук України.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП