ukenru
saudivskiy-prints-vpershe-prokomentuvav-vbivstvo-khashogdzhi

Саудівський принц вперше прокоментував вбивство Хашоґджі

 • 9469 переглядiв

КИЇВ. 25 жовтня. УНН. Саудівський спадковий принц Мохамед бін Салман вперше прокоментував вбивство журналіста Джамаля Хашоґджі у Туреччині, поклявшись покарати всіх "злочинців", відповідальних за цей злочин. Про це УНН повідомляє з посиланням на ВВС Україна.

Принц заявив, що "злочин був болісним для всіх саудівців". Мохамед бін Салман сказав, що вбивство було "мерзенним злочином, якого не можна виправдати", і пообіцяв, що "ті, хто стоїть за цим злочином, будуть нести відповідальність".

Він сказав, що Саудівська Аравія добре співпрацює з Туреччиною, додавши: "Багато людей намагаються скористатися цією болючою ситуацією, щоб посіяти розбрат між Саудівською Аравією та Туреччиною, і я хочу їм сказати: ви ніколи не зможете зробити це. Розбрату тут ніколи не буде".

Саудівська Аравія раніше заперечувала звинувачення у тому, що принц Мохамед бін Салман, де-факто правитель країни, відіграв певну роль у вбивстві.

Хашоґджі вбили після візиту до саудівського консульства в Стамбулі 2 жовтня. Саудівський уряд звинувачує у вбивстві "агентів, що займалися самоуправством".

У Туреччині заявили, що тіло Хашоґджі знайшли у колодязі.

Президент Туреччини Реджеп Ердоган вважає, що провідний критик саудівського уряду Джамаль Хашоґджі став жертвою ретельно спланованого "політичного вбивства" співробітників саудівської розвідки та інших офіційних осіб.

Українські Національні Новини

Новини Світу