ukenru
samit-ukrayina-yes-proyde-v-ukrayini-postpred-shvetsiyi

Саміт Україна-ЄС пройде в Україні - постпред Швеції

 • 481989 переглядiв

КИЇВ. 9 січня. УНН. Саміт Україна-ЄС пройде в Україні у лютому, повідомив постійний представник Швеції при ЄС Ларс Даніельссон, пише УНН з посиланням на DW.

Деталі

Даніельссон зазначив, що "Україна та воєнна агресія проти України домінуватиме над всім, що Швеція робитиме під час головування" в ЄС. З його слів, ЄС вже зробив багато для підтримки України, "проте треба робити більше, щоб процес підтримки - гуманітарної, фінансової, військової - не припинявся".

Він повідомив також, що Швеція займатиметься пошуком можливості для притягнення до відповідальності тих, хто здійснив воєнні злочини в Україні, і для використання заморожених російських активів для відбудови української інфраструктури та економіки.

Окрім того, Стокгольм має намір сприяти "сильному бажанню" Києва наблизитися до членства в ЄС. Про це йтиметься, зокрема, під час саміту Україна-ЄС, який, за словами Даніельссона, відбудеться 3 лютого в Україні, пише видання.

Доповнення

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба обговорив з високим представником ЄС Жозепом Боррелем підготовку до саміту Україна-ЄС.

Українські Національні Новини

Політика