rozstril-okupantamy-ukrainskykh-viiskovopolonenykh-poblyzu-robotynoho-rozpochato-kryminalne-provadzhennia

Розстріл окупантами українських військовополонених поблизу Роботиного: розпочато кримінальне провадження

 • 23611 переглядiв

За фактом розстрілу українських військовополонених під Роботиним Запорізької області, який був знятий на відео та розповсюджений в Інтернеті, відкрито кримінальне провадження.

Правоохоронці розпочали розслідування за фактом розстрілу окупантами українських військовополонених поблизу Роботиного Запорізької області. Про це у вівторок повідомила пресслужба Офісу Генпрокурора, пише УНН

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури розпочато кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України)

- йдеться у повідомленні ОГП. 

Як зазначається, 20 лютого в мережі було поширено відеозапис розстрілу військовослужбовцями армії рф трьох українських захисників, взятих у полон.

За даними правоохоронців, подія відбулася 18 лютого 2024 року поблизу населеного пункту Роботине Запорізької області.

"Вбивство військовополонених є грубим порушенням Женевських конвенцій та кваліфікується як тяжкий міжнародний злочин", - вказали в ОГП.

Раніше УНН повідомляв, що російські військові під час наступу на селище Роботине Запорізької області  захопили частину великого опорного пункту і розстріляли українських військових.

Тетяна Краєвська

Війна

Популярні

Новини по темі