ukenru
rozrobniki-unikalnikh-testiv-na-covid-19-gotovi-doluchitis-do-initsiativi-uryadu-iz-masovogo-testuvannya

Розробники унікальних тестів на COVID-19 готові долучитись до ініціативи уряду із масового тестування

 • 10632 переглядiв

КИЇВ. 4 грудня. УНН. Зараз в Україні проводять 70-80 тисяч "ковідних" аналізів на день, тоді як потрібно робити щонайменше 250-300 тисяч. Проте за допомогою нових українських тест-систем DIA®-SARS-CoV-2-Ag-R на антиген можна тестувати один мільйон людей на добу. Про це в ефірі радіо "НВ" розповів головний технолог і учасник розробки тестів Андрій Горлов, повідомляє УНН.

"Виробничі потужності дозволяють протестувати до 1 мільйона людей на день, і ми готові забезпечити українські лабораторії нашими тестами", - зазначив Горлов.

За його словами, новий український тест дасть змогу здійснити ще донедавна технічно неможливе масове тестування населення України.

"Зараз в Україні проводять 70-80 тисяч аналізів на день, тоді як потрібно робити 250-300 тисяч. І ми готові долучитися до ініціативи масового тестування населення і пропонуємо альтернативний недорогий вітчизняний інструмент для цього", - підкреслив вчений.

Зазначимо, що згідно з результатами опитування, 79% українців підтримують ідею масового тестування населення як засобу боротьби із COVID-19. 

Нагадаємо, що прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив про підготовку до проведення масового тестування на COVID-19 в Україні.

Українські Національні Новини

Політика