rospropahanda-prosuvaie-feik-pro-prodazh-odeskoi-ta-mykolaivskoi-oblastei-tspd

Роспропаганда просуває фейк про "продаж" Одеської та Миколаївської областей - ЦПД

 • 50851 переглядiв

Фейкові новини про продаж Одеської та Миколаївської областей Франції та Великій Британії були розвінчані Українським центром протидії дезінформації як російська пропаганда, спрямована на дискредитацію української влади та сіяння невпевненості.

У мережі почався ширитись черговий фейк російської пропаганди про те що Франції та Великій Британії ніби-то була продана Одещина та Миколаївщина. Фейк розвінчали у Центрі протидії дезінформації, передає УНН.

Ворожі TG-канали вчергове запустили дезінформаційну кампанію щодо буцімто "продажу української владою Одеської й Миколаївської областей Франції та Великій Британії відповідно". ... Насправді це фейк, який є частиною плану з дискредитації української влади. Пронаалізувавши цю "новину", Центр встановив, що рашисти поширювали ідентичну інформацію раніше - у грудні 2022 року.

- повідомили у ЦПД.

Деталі

Зазначається, що за основу фейкового інфоприводу, рашисти взяли фото зі сторінки народного депутата України від 22 грудня 2022 року.

На меті цієї кампанії роспропаганди — створити ілюзію несамостійності України та посіяти невпевненість українців у майбутньому країни.

У Центрі протидії дезінформації наголосили, що зміст подібних "новин" необхідно сприймати критично, звертати увагу на джерело поширення та перевіряти інформацію.

У ЦПД заявили, що росія поширює фейки про атаку на ЗАЕС та теракт у "крокусі", аби звинуватити Україну в тероризмі08.04.24, 15:13

Популярні

Новини по темі