rosiyskiy-agent-polyuvav-za-ppo-na-cherkaschini-yogo-zatrimali

Російський агент "полював" за ППО на Черкащині, його затримали

 • 456513 переглядiв

Цитата

"Контррозвідка Служби безпеки викрила ще одного агента фсб під час спецоперації у Черкаській області. Зловмисником виявився працівник медичної установи, якого на початку повномасштабного вторгнення завербував представник російської спецслужби", - повідомили у СБУ.

Деталі

За даними СБУ, за вказівками агресора він цілеспрямовано об’їжджав територію регіону і збирав інформацію про базування та переміщення підрозділів Сил оборони.

"Насамперед ворожий агент намагався виявити бойові позиції системи протиповітряної оборони та місця дислокації тренувальних центрів сухопутних військ ЗСУ", - вказали в СБУ.

Також, за повідомленням, він передавав окупантам координати блокпостів і адмінбудівель правоохоронних органів в облцентрі, "звітував" до фсб щодо локацій об’єктів критичної інфраструктури, у тому числі енергогенеруючих.

"Розвідувальна інформація потрібна була ворогу для підготовки серії ракетних ударів по регіону", - повідомили в СБУ.

Зловмисника затримали на спробі передачі агресору закритих відомостей про українські об’єкти. Під час обшуку у фігуранта виявлено паспорт зразка колишнього срср і прокремлівську символіку.

Йому повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) ККУ. Суд відправив його під варту без права внесення застави.

Доповнення

У Дніпропетровській області затримали російського агента, який наводив ракети на ТЕС у Дніпрі і намагався виявити розташування ППО.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    У росії оголосили в розшук журналіста Аркадія Бабченка

     • 626964 переглядiв