ukenru
rosiyski-viyskovi-priyednalisya-do-taktichnikh-navchan-u-bilorusi

Російські військові приєдналися до тактичних навчань у білорусі

 • 775374 переглядiв

КИЇВ. 8 грудня. УНН. росія заявила, що її війська беруть участь у тактичних навчаннях у білорусі на тлі побоювань, що Москва чинить тиск на свого союзника, змушуючи країну брати активнішу участь у війні в Україні, передає УНН.

Деталі

У заяві міноборони росії говориться: "Військовослужбовці Західного військового округу... продовжують інтенсивну бойову підготовку на полігонах збройних сил республіки білорусь".

Там додали, що "навчально-бойові заходи проводяться як вдень, так і вночі".

"Військовослужбовці ведуть вогонь із усіх видів стрілецької зброї, а також з мінометів; відточують навички керування бойовими машинами, проходять психологічні курси перешкод, вивчають тактичну медицину та інші дисципліни".

Доповнення

білорусь неодноразово заявляла, що не вступатиме у війну в Україні, але лукашенко в минулому віддавав наказ про розгортання військ разом із російськими військами біля українського кордону, посилаючись нібито на загрози з боку Києва та Заходу.

росія та білорусь планують провести нові військові навчання «Щит Союзу – 2023» наступного року, заявив міністр оборони віктор хренін.

Навчання зс рб та рф у білорусі продовжено щонайменше до 12 грудня.

Українські Національні Новини

Новини Світу