rosiyani-protyagom-dvokh-tizhniv-obstrilyuyut-amiakoprovid-na-kharkivschini-golova-ova

Росіяни протягом двох тижнів обстрілюють аміакопровід на Харківщині - голова ОВА

 • 952160 переглядiв

КИЇВ. 14 червня. УНН. Російські окупанти протягом останніх двох тижнів вели прицільний вогонь по магістральному аміакопроводу в Куп'янському районі Харківської області. Наразі загрози для населення та екології немає, повідомив в ефірі національного телемарафону голова Харківської ОВА Олег Синєгубов, передає УНН.

Цитата

"Ворог намагається чинити терор місцевого населення, створюючи передумови для екологічної катастрофи, надзвичайної ситуації, продовжуючи обстрілювати магістральний аміакопровід. Це відбувається впродовж двох тижнів, іде прицільний вогонь", - заявив Синєгубов.

Деталі

Він додав, що наразі експерти не фіксують витоку технічного аміаку, що залишається в трубах; загрози для населення та екології немає.

Доповнення

5 червня близько 21:00 в селі Западне Куп'янського району внаслідок ворожого обстрілу відбулася розгерметизація аміакопроводу

Катастрофи через розгерметизацію аміакопроводу внаслідок влучання ворожої ракети не сталось. Спрацювала аварійна запобіжна система.

6 червня стався повторний обстріл російськими окупантами аміакопроводу у Харківській області, після якого аміаку в повітрі не зафіксовано.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    У рф знову палає: масштабна пожежа спалахнула у казані

     • 1498996 переглядiв

    В окупованому Бердянську пролунав вибух

     • 1915612 переглядiв