rosiya-tse-yediniy-vinuvatets-togo-scho-produkti-kharchuvannya-zaraz-dorozhchatimut-vid-zakhidnoyi-afriki-do-skhidnoyi-aziyi-zelenskiy

росія – це єдиний винуватець того, що продукти харчування зараз дорожчатимуть від Західної Африки до Східної Азії, — Зеленський

 • 224511 переглядiв

КИЇВ. 31 жовтня. УНН. Під час свого вечірнього звернення Володимир Зеленський заявив, що росія – це єдиний винуватець того, що продукти харчування зараз дорожчатимуть для різних людей на величезному просторі від Західної Африки до Східної Азії. Про це інформує УНН.

Деталі

У рф заявили, що припиняють участь у "зерновій угоді". Винними у "теракті" рашисти назвали Київ та фахівців Великої Британії. 

Як заявив Зеленський, у порту “Чорноморськ” уже завантажене чергове судно, яке зафрахтоване Продовольчою програмою ООН. Це балкер, на борту якого 40 тисяч тонн пшениці для Ефіопії – країни, що переживає надзвичайно болісну ситуацію з їжею.

Цитата

“Ефіопія на межі голоду. Це проблема не тільки про зростання цін на продукти, а й про фізичну нестачу їжі. Ми готові випустити це судно в море, як і всі інші, що вийшли з портів Великої Одеси за час роботи експортної зернової ініціативи. Але і цей балкер із пшеницею для Продовольчої програми ООН, і інші судна з агропродукцією змушені чекати, бо росія шантажує світ голодом”, — сказав Президент.

Як зазначив Глава держави, партнери намагаються переконати державу-терориста трохи збавити оберти в шантажі. Поки що факти вказують на те, що керівництво росії більше зацікавлене у загостренні продовольчої кризи, ніж у виконанні підписаних документів

“росія – це єдиний винуватець того, що продукти харчування зараз дорожчатимуть для різних людей на величезному просторі від Західної Африки до Східної Азії. росія – це причина, чому люди, зокрема, в Ефіопії, Ємені чи Сомалі залишаються із катастрофічним дефіцитом продовольства”, — додав Зеленський.

Нагадаємо

Координаційний центр повідомив, що Київ, Анкара та ООН узгодили рух 14 суден у Чорному морі у понеділок у рамках "чорноморської ініціативи", росію поінформували.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Майже 100 людей загинули в Індії через обвал мосту

     • 246619 переглядiв