ukenru
rosiya-mozhe-vlashtuvati-viyskovi-provokatsiyi-na-azovskomu-uzberezhzhi-rnbo

Росія може влаштувати військові провокації на Азовському узбережжі – РНБО

 • 9424 переглядiв

КИЇВ. 18 червня. УНН. Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Великої Британії в Україні Джудіт Гоф. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу РНБО.

Під час зустрічі О. Турчинов поінформував Дж. Гоф про загострення ситуації на сході України через постійні агресивні дії та інтенсивні обстріли з боку російсько-окупаційних військ.

"Водночас Об’єднані сили готові адекватно реагувати на будь-які провокації", - наголосив Секретар РНБО України.

Крім того, співрозмовники обговорили загострення ситуації в Азовському морі у зв’язку з нарощуванням військової присутності Російської Федерації.

"Посилення десантних спроможностей РФ у цьому регіоні свідчить про можливість провокацій з їх боку на Азовському узбережжі", - сказав Секретар РНБО України, нагадавши про спроби блокування росіянами кораблів, які прямують до українських портів в Азовському морі.

Також сторони обговорили питання щодо можливості проведення миротворчої операції на сході України та питання ухвалення Закону України "Про національну безпеку".

Своєю чергою, Посол Великої Британії в Україні Дж. Гоф наголосила, що Велика Британія підтримує незалежність та територіальну цілісність України, Велика Британія залишається надійним партнером та другом України.

Раніше стало відомо, що сили Чорноморського флоту РФ перебувають у стані підвищеної бойової готовності, щоб протидіяти потенційним спробам України перешкодити проведенню чемпіонату світу з футболу, який стартував в Москві в четвер. Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерела, близькі до російських військових.

Українські Національні Новини

Політика