ukenru
roby-svoie-na-kyivshchyni-soniachnyi-khlopets-vyrobliaie-kraftove-pechyvo-v-mini-pekarni

"Роби своє": на Київщині "сонячний" хлопець виробляє крафтове печиво в міні-пекарні

 • 24488 переглядiв

"Роби своє": на Київщині "сонячний" хлопець виробляє крафтове печиво в міні-пекарні.

Переможці конкурсу соціальних ініціатив "Роби своє" масштабували бізнес з виробництва крафтового печива. Про це повідомляє благодійний фонд "МХП-Громаді", передає УНН.

Деталі

Проєкт має назву "Інклюзивна майстерня крафтового печива "Коржик". Його ініціатори подали заявку на масштабування вже існуючого бізнесу у місті Фастів на Київщині рік тому.

"Тоді експерти дізналися про хлопця-кондитера Микиту з синдромом Дауна, який створює в міні-пекарні "Коржик" крафтове печиво. Про його мрію, яку здійснили засновники майстерні. І про місію цього проєкту: створити простір соціалізації людей з інвалідністю через працевлаштування та спілкування з містянами", - розповідають в "МХП-Громаді".

Експерти конкурсу одностайно підтримали проєкт. А нещодавно вони навідалися до Фастова, щоб побачити на власні очі, як зараз розвивається соціальний бізнес.

"І що ми вам можемо сказати? Сонячному хлопчику Микиті в цій пекарні працюється по-справжньому добре. Хай так буде і надалі!" - діляться враженнями у благодійному фонді.

Зазначимо, що нещодавно "МХП-Громаді" оголосив про старт нового сезону конкурсу бізнес-ідей "Роби своє". Цьогоріч у фонді особливо чекають на заявки від ветеранів та родин захисників, які прагнуть започаткувати або розвивати власну справу.

Продати проєкт можна за посиланням: https://doyourbusiness.com.ua

"МХП-Громаді" - український благодійний фонд, який почав свою діяльність у 2015 році. Його головна місія - комплексний розвиток громад.

Географія діяльності налічує 12 областей України: понад 700 містечок і сіл. Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Фонд системно підтримує людей, які перебувають у регіонах бойових дій, українських захисників і рятувальників, громади, лікарні та пологові будинки, благодійні установи, які дбають про дітей-сиріт і літніх людей, а також людей, які через війну залишилися без дому та засобів для існування.