ukenru
rf-styagnula-ponad-25-tis-soldat-na-pivden-mozhlivi-plani-z-otochennya-mikolayeva-the-times

рф стягнула понад 25 тис. солдат на південь, можливі плани з оточення Миколаєва - The Times

 • 167307 переглядiв

КИЇВ. 6 серпня. УНН. росіяни стягнули понад 25 тис. військовослужбовців на південь України, з яких 10 тис. перебувають на західному березі Дніпра, можливі плани з оточення Миколаєва. Про це повідомляє The Times, повідомляє УНН.

Деталі

"Підкріплення доводить загальну чисельність російських військ у цьому районі до понад 25 000 військовослужбовців", повідомляє The Times з посиланням на українську групу розвідки, додавши, що "дев'ять російських бойових груп чисельністю від 500 до 800 осіб у кожній було перекинуто туди з Донбасу та Криму".

"Понад 10 000 російських солдатів зараз перебувають на західному березі Дніпра", - додає видання.

Як зазначає видання, прориви лінії фронту рф змусили кремль "зробити нахил на південь". "Проте, за словами військового радника президента Зеленського Олексія Арестовича, ядро людей, перекинутих з Донбасу, становлять російські повітряно-десантні війська, і є ознаки того, що росіяни планують власний наступ, щоб оточити місто Миколаїв із північного заходу".

"Цей маневр необхідний, щоб вивести HIMARS за межі досяжності херсонських мостів. І якщо метою путіна залишається взяти Одесу, то його людям треба буде форсувати Південний Буг. Єдиний реальний варіант – міст через Миколаїв", - зазначається у статті.

Доповнення

Спікер сил оборони Півдня Наталія Гуменюк повідомляла, що, ймовірно, масовані обстріли Миколаєва пов'язані з тим, що російські окупанти накопичують сили, підтягують резерви в очікуванні контрнаступу ЗСУ.

Радник керівника ОП Олексій Арестович повідомляв, що російські загарбники зібрали на півдні країни близько 30 БТГр та готуються до наступу на Кривий Ріг та Миколаїв.

Українські Національні Новини

Війна