rf-perebazuvala-90percent-litakiv-cherez-atacms-wsj

рф перебазувала 90% літаків через ATACMS - WSJ

 • 50777 переглядiв

рф адаптувалася до ATACMS, перемістивши 90% літаків на віддалені бази. США не планують дозволяти удари по рф, вважаючи, що Україні доведеться покладатися на місцеві безпілотники.

Терористична країна перемістила 90% своїх літаків на безпечні бази, що зменшило ефективність ракет ATACMS. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передає УНН.

Деталі

Нова розвідувальна оцінка США показала, що з моменту отримання ракет ATACMS Україною рф здійснила суттєву адаптацію своїх військових стратегій. Зокрема, держава-агресор перемістила близько 90% своїх літаків на військові бази за межі радіусу дії ракет ATACMS.

Попри активні заклики з боку України до США скасувати обмеження на використання ATACMS проти об'єктів на території рф, адміністрація президента Байдена не планує змінювати свою позицію. Офіційний представник повідомив, що запуск ATACMS по російських цілях матиме обмежений вплив, враховуючи перенесення російських літаків.

Замість цього, Україні, ймовірно, доведеться покладатися на місцеві безпілотники, які вже показали ефективність у завданні ударів по цілях у рф в останні місяці. Хоча США збільшили виробництво ракет ATACMS, запаси залишаються обмеженими, і Пентагон має лише певну кількість ракет для передачі Україні.

Ситуація на фронті продовжує розвиватися, і стратегічні рішення будуть визначатися в залежності від нових обставин та змін у бойових умовах.

США вважають, що ATACMS краще використовувати для ударів по Криму - CNN16.08.24, 11:02

Юлія Котвицька

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    рф перебазувала 90% літаків через ATACMS - WSJ

     • 50777 переглядiв

    У ростовській області рф горить нафтобаза

     • 22195 переглядiв