ukenru
rf-mozhe-rozrakhovuvati-na-krilati-raketi-dlya-sprob-zrivu-ochikuvanogo-ukrayinskogo-kontrnastupu-ale-voni-defitsitni-britanska-rozvidka

рф може розраховувати на крилаті ракети для спроб зриву очікуваного українського контрнаступу, але вони дефіцитні - британська розвідка

 • 668059 переглядiв

КИЇВ. 12 травня. УНН. У короткостроковій перспективі росія, ймовірно, розглядає крилаті ракети для наземних атак (LACM) як ключову здатність завдати удару вглиб України, щоб зірвати очікувані українські контрнаступи, але ці ракети дефіцитні. Про це ідеться у черговому звіті Міністерства оборони Великої Британії на основі розвідданих, пише УНН.

Деталі

Як зазначають у МО Британії, "у ніч із 8 на 9 травня 2023 року кораблі чорноморського флоту рф випустили по Україні вісім крилатих ракет SS-N-30a SAGARIS ("Калібр")". "Це було лише друге застосування крилатих ракет для наземних атак (LACM) вмф росії з 9 березня 2023 року. Аж до березня 2023 року вмф рф часто запускав SAGARIS. росія, мабуть, тимчасово призупинила використання цієї зброї, бо хотіла відновити свої резервні запаси", - зазначили у британській розвідці.

"У короткостроковій перспективі росія, ймовірно, розглядає крилаті ракети для наземних атак (LACM) як ключову можливість завдати удару вглиб України, щоб зірвати очікувані українські контрнаступи. Однак у більш стратегічному плані росія також вважає, що звичайні SAGARIS та інші крилаті ракети для наземних атак (LACM) відіграють важливу роль у будь-якому гіпотетичному конфлікті з НАТО. Як використовувати цю дефіцитну та дорогу зброю - одна з численних дилем, з якими стикаються російські командири, тому що війна в Україні триває набагато довше, ніж вони спочатку планували", - ідетьс у звіті.

Нагадаємо

У ніч на "сакральне" 9 травня рашисти завдали удару по території України крилатими ракетами морського та повітряного базування. Зокрема, із носіїв у Чорному морі випустили 8 крилатих ракет "Калібр" - усі 8 було знищено.

Українські Національні Новини

Війна