ukenru
rf-formuye-poblizu-ukrayini-sche-odne-udarne-ugrupovannya-v-ukrayinskiy-rozvidtsi-rozpovili-pro-plani-krayini-agresorki

росія формує поблизу України ще одне ударне угруповання: у ГУР розкрили плани ворога

 • 233095 переглядiв

КИЇВ. 29 липня. УНН. росія формує ще одне ударне угруповання поблизу кордонів з Україною. Про це в ефірі телеканалу "Київ" заявив представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький, інформує УНН.

Цитата

"За підтвердженими даними, на середину липня було сформовано 8 батальйонів. Це не достатньо для рф. Ці батальйони формувалися абияк. До їх складу набирали будь-кого. Тому для ведення бойових дій росія прийняла рішення формувати третій окремий армійський корпус. Зараз він проходить формування у західному військовому окрузі для того, щоб його уже як об’єднання застосовувати проти України. Вони заявили про свої плани – до середини серпня цей корпус сформувати", – розповів Скібіцький.

Додамо

Скібіцький також заявив про катастрофічну неукомплектованість підрозділів рф офіцерськими кадрами. За його словами, вищий командний ешелон російської армії не виконав тих завдань, які перед ним ставили в лютому та березні щодо окупації України – зрештою його змістили. Також відчутно неукомплектована середня командна ланка окупаційних підрозділів.

"Вони у своїх розмовах говорять, що в підрозділах або взагалі немає офіцерів, а якщо й є, то їх ніхто не знає й не бачить. І цю проблему ми бачимо при формуванні цього ж третього армійського корпусу та інших підрозділів, які формує росія. Для того, щоб забезпечити наявність у підрозділах командирів нижньої ланки, вони вимушені присвоювати звання молодший лейтенант сержантському складу", – додав представник ГУР.

Доповнення 

В армії рф виник дефіцит офіцерів на фоні великих бойових втрат. Окупаційне керівництво розпочало масове присвоєння офіцерського звання "молодший лейтенант" особам сержантського складу без відповідного досвіду та освіти.

Українські Національні Новини

Війна