ukenru
rada-zatverdila-planuvannya-derzhbyudzhetu-na-tri-roki

Рада затвердила планування Держбюджету на три роки

 • 10959 переглядiв

КИЇВ. 6 грудня. УНН. Верховна Рада України внесла зміни до Бюджетного кодексу в частині середньострокового бюджетного планування, яким передбачається, що з 2019 року Україна перейде до трирічного бюджетного планування. "За" відповідне рішення проголосувало 238 народних обранців, передає УНН.

Документ запроваджує заповнення Бюджетних декларацій під час бюджетного планування на наступні 3 роки, в якій буде вказуватись наступна інформація:

- сукупні стелі видатків та стелі видатків головних розпорядників коштів державного бюджету;

- цілі та показники результату їх діяльності (фактичні та очікувані на середньостроковий період);

- загальна оцінка фіскальних ризиків.

Також документом передбачається, що під час розгляду Бюджетної декларації у Верховній Раді України головні розпорядники бюджетних коштів звітують про досягнення цілей та показників результату їх діяльності у відповідних сферах.

Окрім цього, закон визначає поняття державної послуги, як реалізацію державними органами повноважень, пов'язаних з виконанням завдань і функцій, передбачених законодавством.

Відповідно до норм законопроекту, дефіцит державного бюджету, що встановлюється Бюджетною декларацією, не може перевищувати 3 відсотків від обсягу прогнозного номінального ВВП України.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України планує розробити поправки до Бюджетного кодексу щодо запровадження трирічного бюджетування.

Українські Національні Новини

Політика