ukenru
rada-rozblokuvala-pidpisannya-zakonu-pro-reformu-nbu

Рада розблокувала підписання закону про реформу НБУ

 • 18553 переглядiв

КИЇВ. 5 листопада. УНН. Верховна Рада на засіданні 5 листопада не підтримала проект постанови №5850-П щодо скасування рішення ВР про ухвалення законопроекту №5850, таким чином розблокувавши підписання закону про реформу Національного банку. Постанову підтримали всього 53 депутати при необхідних 226, пише УНН.

Деталі

Зокрема, ініціатори постанови аргументували необхідність скасувати закон тим, що під час його ухвалення було порушено регламент парламенту.

Після того, як Рада відхилила цю постанову, голова Верховної Ради Руслан Стефанчук підписав закон - його направили на підпис президенту.

“Реалізація норм законопроекту сприятиме покращенню умов для належного виконання Національним банком своїх законодавчо визначених повноважень та дозволить вирішити низку проблемних питань, які постали в процесі його діяльності”, – йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

Що було раніше

19 жовтня народні депутати ухвалили зміни до закону про Національний банк України, що необхідно для подальшої співпраці з МВФ. У другому читанні документ підтримали 255 депутатів.

Українські Національні Новини

Політика