ukenru
rada-prosit-viznati-rosiyu-derzhavoyu-sponsorom-terorizmu-ta-zaklikaye-vignati-yiyi-z-oon

Рада просить визнати росію державою-спонсором тероризму та закликає вигнати її з ООН

 • 711264 переглядiв

КИЇВ. 1 грудня. УНН. Верховна Рада просить визнати росію державою-спонсором тероризму і закликала вигнати її з ООН та реформувати організацію. Про це повідомляє народний депутат Олексій Гончаренко, передає УНН.

Деталі

Зокрема, сьогодні було ухвалено звернення до парламентів та урядів іноземних держав з закликом:

- Усунути росію з ООН;

- Підтримати докорінну реформу ООН і, зокрема, її Ради Безпеки, яка б стосувалася у тому числі права вето постійних членів Ради Безпеки;

- Визнати росію державою-спонсором тероризму та державою, що використовує засоби тероризму.

- Визнати політичний режим російської федерації терористичним.

- Запровадити обмежувальні заходи проти членів всіх російських політичних партій, які відповідальні за агресію проти України

- Активізувати та конкретизувати зусилля щодо притягнення до відповідальності винних у скоєнні міжнародних злочинів, створити спеціальний трибунал для притягнення вищих посадових осіб росії до відповідальності за злочин агресії проти України.

Цитата

“Ще під час осінньої сесії ПАРЄ було прийнята резолюція, де російський режим визнавався терористичним, а також зазначалося, що перебування росії в ООН – є нелегальним. Тепер наступний крок робить Рада. Важливо, щоб нас підтримали весь демократичний світ”, – додав Гончаренко.

Нагадаємо

21 листопада Парламентська асамблея НАТО визнала росію державою-терористом та закликала створити спеціальний Міжнародний трибунал для покарання російських злочинців.

23 листопада Європейський парламент ухвалив резолюцію про визнання росії державою-спонсором тероризму.

Українські Національні Новини

Політика