ukenru
rada-progolosuvala-za-den-pamyati-ta-peremogi-nad-natsizmom-8-travnya-vin-bude-vikhidnim

Рада проголосувала за День пам'яті та перемоги над нацизмом 8 травня. Він буде вихідним

 • 912288 переглядiв

КИЇВ. 29 травня. УНН. Верховна Рада проголосувала за законопроєкт про встановлення 8 травня Днем пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років. Про це повідомили в депутатському корпусі, пише УНН.

Цитата

"8 травня – День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Офіційно! 9 травня - День Європи. Законопроєкт проголосувала Верховна Рада (№9278). За – 317 нардепів", - написав нардеп Олексій Гончаренко у Telegram.

Нардеп Ярослав Железняк додав у Telegram, що "від сьогодні 8 травня офіційно вихідний день і День пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років".

Доповнення

Президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроект, який встановлює 8 травня - Днем пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років, і підписав указ про встановлення в Україні 9 травня Днем Європи.

У пояснювальній записці до законодавчої ініціативи Глави держави йдеться, що з метою відновлення історичної правди та справедливості Україна як невід’ємна частина великої європейської родини має відзначати День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років разом з усією Європою і всім цивілізованим демократичним світом саме 8 травня.

Після ухвалення цього законопроекту та набуття документом чинності заходи вшанування жертв Другої світової війни, а також заходи з увічнення перемоги над нацизмом відбуватимуться в Україні саме 8 травня.

Крім того, в законопроекті пропонується встановити 8 травня святковим днем, в який робота не проводиться або ж якщо він придає на вихідний, то відбуватиметься перенос вихідного на наступний робочий день. Однак, ця законодавча норма почне діяти тільки після скасування воєнного стану.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: День пам’яті та перемоги над нацизмом: що зміниться та чому перемогу у Другій світовій війні відзначатимемо 8 травня

Українські Національні Новини

Політика