ukenru
rada-pidtrimala-zmini-do-podatkovogo-kodeksu-schodo-rozvitku-elektrotransportu

Рада підтримала зміни до Податкового кодексу щодо розвитку електротранспорту

 • 13382 переглядiв

КИЇВ. 2 вересня. УНН. Верховна Рада України ухвалила за основу законопроект №3476 про внесення змін до Податкового кодексу щодо стимулювання розвитку галузі електричного транспорту в Україні. Відповідне рішення підтримали 316 народних депутатів України, передає кореспондент УНН.

Законопроект розроблено з метою стимулювання розвитку виробництва в Україні електромобілів, зарядних пристроїв, комплектуючих виробів до них. Основні завдання законопроекту полягають у створенні сприятливих умов для залучення інвестицій у виробництво електромобілів, зарядних пристроїв, комплектуючих виробів до них, а також стимулюванні попиту на автобуси, легкові та вантажні автомобілі, оснащені виключно електричними двигунами.

Так, передбачається тимчасово звільнити від оподаткування податком на додану вартість операції:

  • з ввезення на митну територію України у митному режимі імпорту товарів для виробництва транспортних засобів, оснащених виключно електричними двигунами;
  • з ввезення та/або постачання на митній території України транспортних засобів, оснащених виключно електричними двигунами.

Також передбачається тимчасово передбачити звільнення від збору на обов'язкове державне пенсійне страхування фізичних осіб, які набувають право власності на легкові автомобілі, оснащені виключно електричними двигунами.

Нагадаємо, за інформацією Мінінфраструктури, в Україні треба стимулювати використання електромобілів. За участі місцевих держадміністрацій у міністерстві працюють над забезпеченням поетапної заміни міського транспорту на електротранспорт, зокрема, шляхом залучення кредитів на сприятливих умовах.

Українські Національні Новини

Економіка