ukenru
pyeskov-pitannya-vidviduvannya-zasudzhenikh-v-rf-ukrayintsiv-virishuyetsya-na-rivni-ombudsmeniv

Пєсков: питання відвідування засуджених в РФ українців вирішується на рівні омбудсменів

 • 6260 переглядiв

КИЇВ. 18 червня. УНН. Невдала спроба українського омбудсмена Людмили Денисової відвідати засуджених в Росії українців Миколу Карпюка та Олега Сенцова не говорить про зрив домовленостей президентів Росії і України Володимира Путіна і Петра Порошенка. Як повідомляє ТАСС, про це заявив журналістам прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, відповідаючи на питання журналіста, чи не говорить невдала спроба Денисової відвідати засуджених про те, що домовленість президентів Росії і України зірвана з вини російської сторони, передає УНН.

"Я б так не ставив питання. Причини, за якими не змогли зустрітися, я не можу вам сформулювати, тому що це не наша компетенція. Здійснюється взаємодія російського омбудсмена Тетяни Москалькової і її української колеги Денисової, вони мають у своєму розпорядженні всю інформацією щодо того, з ким зустріч можлива, а з ким неможлива", - сказав Пєсков.

Раніше, в Міністерстві закордонних справ України висловили протест з приводу недопуску Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Людмили Денисової до ув'язненого в Росії українця Миколи Карпюка.

Нагадаємо, 16 червня Омбудсмену України Людмилі Денисовій не вдалося провести зустріч з утримуваним в Росії українцем Миколою Карпюком, її не пустили до нього у в'язницю.

Це вже не перший раз, коли Денисову не пускають до українців за гратами в РФ. 15 червня український омбудсмен вирушила на Ямал, де утримують в колонії Олега Сенцова, але їй не дали побачитися з українцем.

Українські Національні Новини

Політика