ukenru
putin-zayaviv-pro-stvorennya-fantastichnoyi-zbroyi-v-rf

Путін заявив про створення "фантастичної зброї" в РФ

 • 12519 переглядiв

КИЇВ. 17 травня. УНН. У Росії розробляються бойові лазерні комплекси тактичного рівня, які раніше зустрічалися хіба що в фантастичних оповіданнях. Про це повідомив президент РФ Володимир Путін перед нарадою з приводу розвитку повітряно-космічних сил РФ, передає УНН з посиланням на ТАСС.

"Обговоримо роботу над системами лазерної зброї з використанням вітчизняної оптики і високочутливої оптоелектроніки, включаючи типи зброї, які ще недавно, якщо по-чесному сказати, ми це розуміємо, зустрічалися тільки в фантастичних оповіданнях. Я маю на увазі бойові лазерні комплекси тактичного рівня", - зазначив Путін.

При цьому російський президент додав, що своєчасна реалізація цих об'єктів вкрай важлива, тому що вони визначать бойовий потенціал російської армії і флоту в найближчі десятиліття, практично на все ХХI століття.

За його словами, також перспективна для РФ "морська електроенергетика". "Ми можемо, якщо доб'ємося необхідного результату, використовувати всі ці напрацювання потім, і треба до цього, безумовно, прагнути в цивільних сферах, в окремих регіонах Росії, де такі розробки будуть вкрай затребувані, в тому числі в Арктиці - в регіоні, який має для нас історичне і стратегічне значення", - пояснив Путін.

Нагадаємо, дослідники Stratfor проаналізували, яку військову техніку виставили росіяни під час параду 9 травня. Російські збройні сили налічують близько мільйона осіб, і, незважаючи на застаріле обладнання та слабку промислову базу, все ще залишаються потужними, відзначають дослідники.

Українські Національні Новини

Політика