proschannya-z-kernesom-chergi-z-okhochikh-viddati-shanu-meru-priyikhali-dobkin-novinskiy-klichko

Прощання з Кернесом: черги з охочих віддати шану меру, приїхали Добкін, Новинський, Кличко

 • 83453 переглядiв

КИЇВ. 23 грудня. УНН. Чотиригодинна церемонія прощання з Харківським міським головою Геннадієм Кернесом розпочалася у фойє Харківського національного академічного театру опери та балету ім. М. В. Лисенка. Віддати шану меру вже вишукувалися у черги люди, приїхали і політики - зокрема, Михайло Добкін, Вадим Новинський, Євгеній Мураєв, Віталій Кличко. Фото та відео з місця події публікують місцеві пабліки, передає УНН.

На оприлюднених фото та відео видно багато охочих попрощатися з мером, перед та у фойє театру вишукуються черги.

Народний депутат Вадим Новинський, мер Києва Віталій Кличко, бізнесмен та друг родини Павло Фукс, нардеп попередніх скликань Євген Мураєв теж приїхали попрощатися з Геннадієм Кернесом. Колишній голова Харківської ОДА, ексмер Харкова та нардеп попереднього скликання Михайло Добкін також приїхав попрощатися з Кернесом і поклав квіти другові.

Також повідомляється, що у місті - "аншлаг" з купівлею квітів, в основному беруть троянди та гвоздики.

Нагадаємо, церемонія прощання з Геннадієм Кернесом відбудеться з 9:00 по 13:00 в фойє Харківського національного академічного театру опери та балету імені Миколи Лисенка. Після цього Геннадія Кернеса поховають з усіма почестями.

Раніше сьогодні вже відбулося відспівування Кернеса у храмі в Харкові.

У день прощання з міським головою зміниться схема руху транспорту у місті. Зокрема, рух транспорту по пл. Благовіщенській, узвозу Соборному, вул. Університетській, пров. Спартаківському, пл. Конституції, вул. Сумській буде заборонено з 5:30 до 14:00 23 грудня.

Мер Харкова Геннадій Кернес помер 17 грудня у віці 61 року у Німеччині.

Його тіло доставили з Берліну до Харкова літаком 21 грудня.

11 грудня стало відомо, що в Кернеса не працюють обидві нирки й посадовець проходить процедуру гемодіалізу. Раніше Геннадій Кернес перехворів на COVID-19 та через ускладнення з 16 вересня лікувався у німецькій клініки “Шаріте”.

Нагадаємо, Геннадій Кернес був секретарем Харківської міської ради протягом 2002 та протягом 2006–2010 років. В 2010 році вперше був обраний міським головою.

Кернес був обраний мером Харкова під час останніх місцевих виборів у першому турі 25 жовтня 2020 року з результатом 60,34% голосів виборців.

9 грудня Геннадій Кернес набув повноважень мера Харкова без складання присяги. Цей мерський термін був би третім для Кернеса.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Трьох поліцейських застрелили під час нападу у Франції

     • 13522 переглядiв

    Зранку на всіх мостах Києва утворилися затори

     • 16757 переглядiв

    У Болівії автобус впав в ущелину, загинули 12 осіб

     • 11677 переглядiв

    В Україні вже 989 тис. випадків COVID-19, за добу - 10 136

     • 16939 переглядiв