proryv-u-kurskii-oblasti-rosiiski-spetssluzhby-mozhut-instsenuvaty-zlochyny-proty-tsyvilnykh-shchob-zvynuvatyty-ukrainskykh-viiskovykh-sbu

Прорив у курській області: російські спецслужби можуть інсценувати злочини проти цивільних, щоб звинуватити українських військових - СБУ

 • 26742 переглядiв

СБУ заявляє, що російські спецслужби можуть інсценувати злочини проти цивільних у Курській області, щоб звинуватити Україну. Це пов'язано з неможливістю РФ ефективно протидіяти наступу ЗСУ.

Найближчим часом російські спецслужби можуть вдатися до інсценування злочинів, зокрема, щодо цивільного населення курської області, щоб надалі звинуватити в їх скоєнні українську сторону. Таку заяву зробили в СБУ і наголосили - рф не може протидіяти ЗСУ і поширює фейки, передає УНН.

Деталі

Служба безпеки України фіксує спроби спецслужб рф використати ситуацію в Курській області для безпідставних звинувачень українських захисників у вчиненні воєнних злочинів. Для цього російська сторона створює та поширює різноманітні фейки та інформаційні вкиди, які не мають нічого спільного з реальністю.

Такі інформаційно-психологічні спецоперації ворога повʼязані, перш за все, із неможливістю ефективно протидіяти наступальним діям ЗСУ.

Обмін територій та важелі впливу на переговорах: Foreign Policy про мету України у "курській операції"10.08.24, 20:04

За даними СБУ, найближчим часом російські спецслужби можуть вдатися до інсценування злочинів, зокрема, щодо цивільного населення Курської області, щоб надалі звинуватити в їх скоєнні українську сторону.

СБУ попереджає, що такі спроби є марними, і не впливатимуть ні на наступальні дії ЗСУ, ні на думку міжнародних партнерів нашої держави.

Адже Сили оборони України довели всьому світові, що чітко дотримуються правил та звичаїв ведення війни. Зокрема, як щодо поводження з військовополоненими рф, так і щодо цивільного населення.

"Українські воїни неухильно наближають Перемогу України. І жодні ворожі ІПСО не стануть цьому на заваді", - резюмували в СБУ.

У рф евакуювали понад 70 тисяч мешканців прикордонних районів курської області 10.08.24, 20:34

Популярні

Новини по темі

Бенксі створив восьму роботу за вісім днів у Лондоні

 • 15287 переглядiв