prorosiiska-partiia-afd-prahne-zrobyty-nimechchynu-podibnoiu-do-rosii-vitse-kantsler-habek

Проросійська партія AfD прагне зробити Німеччину подібною до росії – віце-канцлер Габек

 • 22015 переглядiв

Віце-канцлер Німеччини Роберт Габек попереджає про наміри партії AfD перетворити Німеччину на автократичну державу, подібну до росії, і закликає стежити за партією на предмет будь-яких порушень закону.

Віце-канцлер Німеччини Роберт Габек попереджає про загрозу щодо партії AfD, яка хоче перетворити Німеччину на країну з автократичним державним режимом за російським зразком. Про це повідомляє WELT, передає УНН.

Деталі

Після розкриття участі представників партії AfD у зустрічі правих, де обговорювалися ідеї масової депортації осіб іммігрантського походження з Німеччини. Віце-канцлер та міністр економіки Німеччини Роберт Габек зауважив, що вбачає в політиці право-популістської партії AfD подібну систему з рф.

"Вони хочуть перетворити Німеччину на таку країну, як росія. Вони системно готуються до цього", - наголосив Габек.

Крім того політик закликав державні служби безпеки ретельно відстежувати діяльність партії AfD та її представників, а також збирати докази порушень закону та притягати їх до відповідальності.

"Якщо буде безсумнівно доведено, що партія прагне перетворити країну на фашистську державу, – таку партію потрібно заборонити, якою б сильною вона не була. Або ж продемократичні сили мають завдати їй політичної поразки", – додав віце-канцлер.

Додамо

Партія AfD залишається на передових позиціях у виборчих рейтингах, відображаючи загальне незадоволення політикою чинного уряду.

Німеччина передасть у 2024 році Україні системи ППО – посол17.01.24, 14:01

Лілія Подоляк

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі