ukenru
prokuratura-prosit-arma-aktivizuvati-rozshuk-aktiviv-eksdeputata-ruslana-tarpana

Прокуратура просить АРМА активізувати розшук активів ексдепутата Руслана Тарпана

 • 191483 переглядiв

КИЇВ. 5 липня. УНН. Одеська обласна прокуратура скерувала лист до Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) щодо активізації розшуку активів Руслана Тарпана - одеського ексдепутата, підозрюваного у розкраданні сотень мільйонів гривень на проекті “Глибоководний випуск”, повідомляє УНН.

Цитата

“У ході розслідування вищевказаного кримінального провадження (№42019160000000581 - ред.) на адресу Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів надіслано запит про розшук активів, (...) які належать підозрюваному Т. (Руслану Тарпану - ред.) в Україні та за її межами. Також до виконання скеровано ухвалу слідчого судді про накладення арешту та здійснення заходів з управління об'єкту незавершеного будівництва “Глибоководний випуск”, розташованого на дні акваторії Чорного моря поблизу узбережжя міста Одеси.

Однак до теперішнього часу інформація на запити не надходила, у зв'язку з чим 06.06.2022 обласною прокуратурою до АРМА скеровано лист щодо активізації розгляду таких запитів”, - повідомили журналістам УНН в прокуратурі.

Нагадаємо

Руслан Тарпан - одеський ексдепутат, який ще з 2017 року розшукується МВС та з 2021 перебуває у міждержавному розшуку.

Через підозру у розкраданні бюджетних грошей, йому вже обраний запобіжний захід у вигляді заочного тримання під вартою.

Легалізація коштів з проекту “Глибоководний випуск” відбувалася через іноземні банківські рахунки, зокрема, ексдружини підозрюваного Оксани Шишовської. Майно та активи останньої були навіть арештовані правоохоронцями Монако. В Україні ексдепутату загрожує до 12 років позбавлення волі.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП