ukenru
profilniy-komitet-ne-bude-pidtrimuvati-podannya-pro-zvilnennya-lutsenka

Профільний комітет не буде підтримувати подання про звільнення Луценка

 • 20496 переглядiв

КИЇВ. 18 червня. УНН. Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності не буде підтримувати звільнення Юрія Луценка з посади Генерального прокурора через відсутність законних підстав для його звільнення. Про це заявив голова Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Андрій Кожем'якін під час Погоджувальної ради, передає кореспондент УНН.

"Комітет і підкомітет, який сьогодні розглядав (подання про звільнення Луценка з посади Генпрокурора – ред.), категорично проти того, щоб розглядати це подання на засіданні комітету. Він посилається чітко на дві норми, які є в законі про Генеральну прокуратуру, за яким Генпрокурор звільняється з посади указом Президента за згодою Верховної Ради у зв’язку із поданням заяви про звільнення – він її не подав – значить, ні. І друге – на підставі подання Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів або Вищої ради правосуддя. Немає КДКП висновків – Президент не запросив", - зазначив Кожем'якін.

За його словами, 90% членів комітету не будуть голосувати за подання про звільнення Луценка, яке складено без наведення причин звільнення Генпрокурора. "Це правовий нігілізм", - прокоментував нардеп відповідне подання, звертаючись до представника Президента в парламенті Руслана Стефанчука.

При цьому він запропонував винести це питання одразу на розгляд в сесійній залі.

Нагадаємо, в Адміністрації Президента України наполягають на розгляді цього тижня подань про звільнення Юрія Луценка з посади Генерального прокурора і Павла Клімкіна з посади міністра закордонних справ, а також про відтермінування на рік запуску енергетичного ринку.

Українські Національні Новини

Політика