ukenru
priyatel-kadirova-katuvav-pidlitka-pid-chas-okupatsiyi-kiyivschini-sbu

Приятель кадирова катував підлітка у Київській області – СБУ

 • 205311 переглядiв

КИЇВ. 12 серпня. УНН. СБУ встановила, що приятель голови чеченської республіки рамзана кадирова – бісаєв анзор саладієвич – катував підлітка під час тимчасової окупації Київщини у березні 2022 року. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу СБУ.

Цитата

"СБУ ідентифікувала приятеля Кадирова, який катував неповнолітнього під час тимчасової окупації Київщини. Зловмисником виявився командир мобільного загону особливого призначення (більше відомого як ОМОН) росгвардії у чеченській республіці "ахмат" – бісаєв анзор саладієвич. Цей окупант входив до найближчого оточення кадирова", – ідеться у повідомлені.

Деталі

За даними СБУ, на початку березня окупант разом зі своїми підлеглими вдерся в один із приватних будинків у селищі Бабинці Бучанського району і викрав звідти підлітка.

Під дулом пістолета та приставляючи ніж до голови, загарбники вимагали від нього інформацію про розташування українських військ.

Коли тортури не дали "бажаного результату", хлопця посадили у броньований автомобіль і продовжували знущання, застосовуючи насильство та погрози фізичної розправи.

Після звільнення Київщини зловмисник втік в росію. Слідчі СБУ повідомили йому про підозру за ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Тривають заходи для притягнення окупанта до відповідальності.

Нагадаємо

Станом на 1 серпня у Київській області виявили 1348 тіл мирних жителів, яких вбили російські окупанти.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП