ukenru
pri-zbitkakh-v-19-mlrd-grn-na-utrimannya-pravlinnya-naftogazu-u-2020-rotsi-bulo-vidileno-671-milyon-griven-nardep

При збитках в 19 млрд грн на утримання правління Нафтогазу у 2020 році було виділено 671 мільйон гривень - нардеп

 • 20099 переглядiв

КИЇВ. 29 квітня. УНН. НАК "Нафтогаз України" у 2020 році збільшив витрати на виплати зарплат і премій керівництву до 672 млн гривень, що вдвічі більше ніж роком раніше. Про це в Telegram, повідомляє народний депутат від партії "Слуга народу" Ольга Василевська-Смаглюк, інформує УНН.

Цитата

"Читаю аудиторський звіт Нафтогазу за 2020 рік. На 5 членів правління та 12 директорів напрямків минулого року було виділено вдвічі більше коштів, аніж в попередньому році. 671 мільйон 576 тисяч гривень. В середньому на кожну особу 39 мільйонів гривень. Або 3 мільйони 200 тисяч гривень на місяць. Жирно. При збитках в 19 мільярдів... сумно...", - йдеться в повідомленні.

Додамо

Василевська-Смаглюк зазначила, що подала законопроект №4427, яким пропонується "прив’язати зарплати членів наглядових рад та менеджменту підприємств до його фінансових показників". Але, як зазначає автор закону, його заблоковано в економічному комітеті ВР.

Нагадаємо

Кабінет Міністрів 28 квітня звільнив Андрія Коболєва з посади голови правління Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України", призначивши новим головою правління компанії Юрія Вітренка. Коболєв заявив, що про свою відставку дізнався з повідомлень ЗМІ.

Чистий консолідований збиток групи компаній "Нафтогаз"у 2020 році становив 19 млрд грн, тоді як у затвердженому Кабміном фінансовому плані компанії передбачалося отримання 11,5 млрд грн прибутку.

Компанія "Нафтогаз України" назвала рішення уряду про звільнення Коболєва з посади голови правління НАК "юридичною маніпуляцією".

Українські Національні Новини

Економіка