premyer-daniyi-zaproponuvala-rozshiriti-koalitsiyu-krayin-yaki-zobovyazalisya-postaviti-ukrayini-vinischuvachi-f-16

Прем’єр Данії запропонувала розширити коаліцію країн, які зобов'язалися поставити Україні винищувачі F-16

 • 464598 переглядiв

КИЇВ. 9 жовтня. УНН. Данія працює над «розширенням та поглибленням» коаліції країн, які зобов'язалися поставити Україні винищувачі F-16. Про це заявила прем'єр-міністр Данії Метте Фредеріксен, повідомляє УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

"Поки українці готові вести цю війну за нашу свободу, давайте вирішимо, що в нашій трансатлантичній спільноті не буде втоми від війни", - сказала вона на щорічній сесії Парламентської асамблеї НАТО в Копенгагені.

Прем'єр-міністр Данії також заявила, що НАТО та ЄС мають краще координувати свої закупівлі зброї та боєприпасів у рамках союзу та військового альянсу. Вона сказала, що країни Європейського Союзу мають робити більше для колективної безпеки.

«НАТО є наріжним каменем нашої колективної безпеки, але в той же час ми повинні зробити більше в Європі. Все починається і закінчується НАТО, але всередині Європи і всередині Європейського Союзу ми повинні зробити більше», - сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бельгія розглядає можливість постачання Україні винищувачів F-16

Нагадаємо

Нідерланди і Данія виступили з ініціативою навчити українських пілотів керувати F-16, а згодом надати Україні винищувачі.

Наприкінці серпня Норвегія також взяла на себе зобов'язання надати Україні винищувачі F-16, а 11 інших країн, включно зі Сполученими Штатами, заявили, що допоможуть навчити українських пілотів керувати цими винищувачами.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі