premierka-lytvy-pro-operatsiiu-na-kurshchyni-ukraina-povynna-vykorystovuvaty-vsi-zasoby-shchob-vidtisnyty-rosiian

Прем'єрка Литви про операцію на Курщині: Україна повинна використовувати всі засоби, щоб відтіснити росіян

 • 47835 переглядiв

Інгрід Шимоніте заявила, що Україна має право використовувати всі засоби для відтіснення росіян. Вона підкреслила, що Росія є агресором і не дбає про своїх громадян.

Коментуючи українську операцію в курській області рф прем'єр-міністрка Литви Інгрід Шимоніте заявила, що Україна повинна використовувати всі засоби, які має, щоб відтіснити росіян як надалі. Про це вона сказала в інтерв’ю в телемарафоні, передає УНН.

Ми дуже уважно стежимо за цим й вважаємо, що за міжнародним правом чітко зрозуміло хто є агресором, а хто жертвою в цій війні. росія почала цю війну, а Україна повинна використовувати всі засоби, які вона має, щоб відтіснити росіян як надалі. Враховуючи, що так багато атак з прикордонних територій росії з Україною, то цілком вірогідно, що стратегія України спрямована на зменшення нових атак збоку росіян. Ми уважно стежимо за операцією в курську та бажаємо українській армії успіху у відтіснені росії подалі

 - сказала Шимоніте.

Вона заявила, що чітко розуміє, що росія не дбає про своїх громадян.

Якщо десь загинуть або постраждають їхні люди, то це для них немає значення

 - зазначила вона.

Доповнення

Володимир Зеленський заявляв, що наразі є кілька результатів проведення операції в курській області, зокрема поповнення обмінного фонду та зупинення операції рф з нападу на Сумську область.

Також Зеленський заявляв, що операція України в курській області рф - частина великої військово-політичної, військово-дипломатичної операції.

Анна Мурашко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Наймасованіша повітряна атака: збито 102 ракети та 99 БПЛА

     • 46519 переглядiв