premierka-estonii-iakshcho-rosiia-prohraie-tsiu-viinu-to-nam-ne-dovedetsia-turbuvatysia-pro-tretiu-svitovu-viinu-

Прем'єрка Естонії: "Якщо росія програє цю війну, то нам не доведеться турбуватися про Третю світову війну "

 • 23066 переглядiв

Прем'єр-міністр Естонії Кайя Каллас заявила, що допомога Україні у перемозі над росією може запобігти Третій світовій війні, закликавши збільшити військову допомогу ЄС і витрати на оборону.

Захід має допомогти Україні перемогти росію, щоб уникнути ширшого конфлікту, заявила прем’єр-міністерка Естонії Кая Каллас. Вона закликала країни ЄС збільшити військову допомогу Києва та інвестиції у європейську оборонну промисловість. Про це УНН повідомляє із посиланням на EUobserver.

(Якщо - ред.) росія програє цю війну, то нам не доведеться турбуватися про Третю світову війну

– заявила Каллас.

Вона наголосила, що хоче миру, але хоче мати "стійкий світ, а світ на умовах росії не є стійким".

Розмірковуючи про історію Європи, вона сказала, що різниця між початком Другої світової війни і тим, що відбувається зараз, полягала в тому, що Україна встояла. 

"Ось чому війна не просунулась далі", - сказала вона.

"Але якщо Україна впаде, це охопить усю Європу", – додала Каллас.

Україна потребує ще більшої підтримки, і потрібно це зараз - Генсек НАТО21.03.24, 13:03

Прем'єрка закликала до збільшення країнами ЄС видатків на оборону, щоб підвищити військовий потенціал як України, так і Європи. Вона сказала, що якщо держави "Рамштайна", виділить лише 0,25 відсотка свого ВВП на військову допомогу Україні, це значно переважить росію та "зробить великий внесок у перемогу України". 

"росія боїться війни з НАТО", - сказала вона, додавши, що росія не просуватиметься далі, якщо побачить, що Європа сильна.

На питання, чи турбується вона щодо ядерної загрози з боку росії, прем'єр-міністр Естонії відповіла: "Це робиться для того, щоб залякати нас. Це щоб змусити нас боятися".

"Вони (росіяни -ред.)  дуже добре вміють сіяти страх у наших суспільствах" і "розробляти загрози для різних країн", - додала вона. 

Кулеба зустрівся з головою військового комітету НАТО: закликав до нарощування підтримки України летальним озброєнням21.03.24, 13:24

Популярні

Новини по темі

Завтра у Харкові - День жалоби за загиблим через удар рф

 • 22047 переглядiв