premier-ministra-tailandu-vidstoroneno-vid-posady-za-porushennia-zakonu

Прем'єр-міністра Таїланду відсторонено від посади за порушення закону

 • 12557 переглядiв

Прем'єр-міністра Таїланду Сретту Тхавісіна відсторонено від посади за призначення міністра з кримінальним минулим. Це вже четвертий прем'єр за 16 років, якого усунув конституційний суд країни.

Верховний суд Таїланду усунув главу уряду країни Сретту Тхавісіна. Кажуть, що він порушив конституцію, призначивши міністра, який раніше відсидів у в'язниці.

Пише УНН із посиланням на De Telegraaf.

Деталі

У Таїланді верховний суд усунув главу уряду з посади: на думку суддів, Сретта, який був прем'єр-міністром трохи менше року, "грубо" порушив закон. Він призначив міністра, який раніше відсидів у в'язниці.

Довідка

Призначеного міністра у 2008 році підозрювали у хабарництві як адвоката. Це ніколи не було доведено, але він був ув'язнений на короткий час через неповагу до суду в тій справі.

Прем'єр-міністр Японії йде у відставку у вересні14.08.24, 05:40

Сретта - вже четвертий прем'єр-міністр за останні 16 років, якого змістив конституційний суд, який також заборонив головну опозиційну партію "Рух вперед" минулого тижня.

Доповнення

Тепер парламент Таїланду обиратиме наступника Сретти. До цього часу його обов'язки виконуватиме віце-прем'єр-міністр Пхумтхам Ветчачаї.

Таїланд визнає одностатеві шлюби18.06.24, 18:31

Ігор Тележніков

Новини Світу

Популярні

Новини по темі

В Україні знищили понад 1 тонну контрабандного героїну

 • 11629 переглядiв