ukenru
predstavnitsya-plemeni-peremogla-na-prezidentskikh-viborakh-v-indiyi

Представниця племені перемогла на президентських виборах в Індії

 • 136920 переглядiв

КИЇВ. 21 липня. УНН. Драупаді Мурму було обрано президентом країни у четвер за підтримки правлячої партії, що зробило її першим представником племінної меншини, який обійняв цю посаду. Про це УНН пише з посиланням на AFP.

Деталі

Мурму, вихідець із племені сантхал, здобула перемогу, але цей пост значною мірою носить церемоніальний характер, і очікується, її обрання не матиме суттєвого практичного значення для племінної громади.

Мурму стане другою жінкою-президентом країни після Пратібхі Патіл, яка обіймала цю посаду протягом п'яти років з 2007 року, і змінить Рам Натх Ковінд, другого президента із громади далітів, нижчої кастової системи індуїзму.

Обрана президент народилася у районі Маюрбхандж у східному штаті Одіша. Свою кар'єру вона почала як шкільна вчителька, перш ніж зайнятися політикою. Вона займала міністерські посади в уряді штату та була губернатором сусіднього штату Джаркханд.

Перемога Мурму вважалася "неминучою" через підтримку правлячої БДП та її союзників у парламенті та зборах штатів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шестиразовий прем'єр-міністр Вікремесінгхе став президентом Шрі-Ланки

Додамо

Прем'єр-міністр і кабінет міністрів мають виконавчу владу в Індії, хоча глава держави може відправити на повторний розгляд кілька парламентських законопроектів, а також допомагає у процесі формування уряду.

Українські Національні Новини

Новини Світу