pozhezhi-u-kaliforniyi-trivayut-vzhe-kilka-tizhniv

Пожежі у Каліфорнії тривають вже кілька тижнів

 • 528562 переглядiв

КИЇВ. 30 квітня. УНН. Через п'ять тижнів після останнього сильного дощу і снігу в Каліфорнії, пожежники вже почали приборкувати першу велику лісову пожежу, яка в цьому році була локалізована у важкодоступних передгір'ях на сході від Лос-Анджелеса, повідомляє Reuters, пише УНН.

Деталі

За даними Лісової служби США, пожежа випалила близько 32 гектари чагарників і трави в Національному лісі Сан-Бернардіно.

Пожежа не становила безпосередньої загрози населеним пунктам, оскільки горіла тільки місцевість у глибині лісу, повідомила речниця агентства Лін Сілієт. Причини пожежі наразі з'ясовуються.

Пожежа була невеликою у порівнянні з масштабними пожежами, які стали частішими та інтенсивнішими за останні роки.

Проте, це була перша пожежа в сезоні 2023 року площею 40 гектар. Цей факт може свідчити про потенціальні екстремальні пожежі цього літа та осені. Експерти попереджають, що рясні опади цієї зими спричинили бурхливий ріст трави та чагарників, які до літа висохнуть і будуть горіти.

Однак надлишок опадів також збільшив вміст вологи в чагарниках і деревах, що зробило їх більш вогнестійкими в короткостроковій перспективі та допомогло запобігти настанню пожежонебезпечного сезону.

Синоптики кажуть, що тенденція до потепління прискорила весняну відлигу після низки тихоокеанських штормів, які накрили Каліфорнію проливними дощами і гірським снігом з кінця грудня до кінця березня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лісова пожежа на французько-іспанському кордоні знищила 1000 гектарів

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Пожежі у Каліфорнії тривають вже кілька тижнів

     • 528562 переглядiв

    США евакуює близько 300 громадян з Судану

     • 353370 переглядiв

    Зеленський розповів подробиці про своїх батьків

     • 4859162 переглядiв

    В небі над Київщиною помітили гало

     • 1245151 переглядiв