ukenru
poroshenko-formuli-shtaynmayera-ne-isnuye

Порошенко: формули Штайнмаєра не існує

 • 12400 переглядiв

КИЇВ. 22 вересня. УНН. П'ятий президент України Петро Порошенко заявив, що узгодженої формули Штайнмаєра не існує. Про це він повідомив "5 каналу", передає УНН.

"Ніякої угоди Штайнмайєра не існує в природі. Ніякої формули Штайнмайєра нібито з кимось погодженої не існує", - сказав Порошенко.

За його словами, були пропозиції міністра закордонних справ Німеччини Франка-Вальтера Штайнмайєра, які полягали у тому, щоб після того, як буде сформований безпековий компонент, після того, як буде проведено бездоганна організація виборів, після того, як ОБСЄ визнає (вибори, - ред.) такими, які відповідають критеріям ОБСЄ і будуть вільними та демократичними, відповідати вільному волевиявленню громадян.

Штайнмайєр, за словами п'ятого президента, запропонував, щоб закон про особливий режим місцевого самоврядування запроваджувався не через 2 тижні після виборів, коли виборчі комісії будуть зобов’язані підрахувати, а в день виборів, коли ОБСЄ видасть звіт, що вибори вільні.

"Ніяких інших позицій щодо перетасовки. Це все вигадки пана Путіна", - додав Порошенко.

Він також розповів про свою останню зустріч у Берліні з президентом РФ Володимиром Путіним, канцлером Німеччини Ангелою Меркель, французьким президентом Еммануелем Макроном.

"Коли Путін сказав: "У нас є формула Штайнмайєра, написана Лавровим", я кажу: "Вибачте, ось маємо лист двох міністрів закордонних справ Франції та Німеччини, пана Штайнмайєра, де вони викладають, що це формула Штайнмайєра. Будь ласка, подивіться". Путін, бере цю форму, читає і говорить: "Ні, це зовсім не те. У нас написав Лавров формулу Штайнмайєра". Я кажу: "Вибачте, ніякий Лавров нічого нам писати не буде. Тим більше, що за цим столом сидить сам Штайнмаєр, і ви можете його запитати, пан Путін". "Не буду я його питати, ви його переагітували, ми будемо ґрунтуватися на наших пропозиціях". Ось це стиль ведення переговорів Росією", - розповів Порошенко.

Нагадаємо, 18 вересня міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив, що домовленість радників нормандського формату щодо "формули Штайнмаєра" з врегулювання ситуації на окупованій частині Донбасу було досягнуто 2 вересня.

Українські Національні Новини

Політика