ponad-60-ukrayintsiv-vvazhayut-uchast-u-viborakh-obovyazkom-opituvannya

Понад 60% українців вважають участь у виборах обов'язком - опитування

 • 4920 переглядiв

КИЇВ. 25 березня. УНН. Понад 60% українців вважають голосування на виборах своїм громадянським обов’язком. Про це свідчать дані соціологічного опитування, передає УНН з посиланням на сайт Київського міжнародного інституту соціології.

За даними дослідження, 60,7% вважають, що участь у національних виборах – обов’язок кожного громадянина України; ще 35,5% вважають, що участь у національних виборах – особиста справа кожного і не можна докоряти тим, хто не голосує. Ще 3,7% респондентів зазначили, що їм важко сказати, а 0,1% відмовились відповідати.

Варто зазначити, що найбільше серед тих, хто вважає участь у виборах обов’язком кожного громадянина, - проживає на заході та у центрі (таку відповідь під час опитування дали 69,3% і 64,9% українців відповідно), тоді як на півдні та на сході країни більше людей схильні вважати участь у виборах особистою справою (44,6% і 38,5% відповідно).

Окрім того, на запитання, чи візьмете ви участь у голосуванні 31 березня, точно не збираються іти на вибори 8,9% респондентів, ще 3,7% - скоріше не будуть голосувати, 44% точно будуть голосувати, 32,3% - скоріше за все будуть голосувати. Наразі 10,9% важко сказати, чи підуть на вибори.

Відповідні дані були отримані під час всеукраїнського опитування громадської думки з 14 по 22 березня 2019 року КМІС, проведеного методом особистого інтерв'ю 2004 респондентів, які проживають у 126 населених пунктах усіх регіонів України (крім АР Крим) за 3-ступеневою стохастичною вибіркою з квотним відбором на останньому ступені, що репрезентативна для населення України віком від 18 років. У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося лише на території, що контролюється українською владою. Статистична похибка вибірки не перевищує: 3,3%.

Нагадаємо, понад 265 тисяч українців станом на 25 березня тимчасово змінили місце голосування без зміни виборчої адреси на чергових виборах Президента України 31 березня 2019 року.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Двох російських акторів театру та кіно не пустили в Україну

     • 16524 переглядiв

    В Одесі побили чоловіка в агітаційному наметі

     • 18960 переглядiв

    У період виборів в Україні буде залучено 39 тисяч рятувальників

     • 8242 переглядiв